Etäällä

”Miten voisimme pysäyttää toisistamme etääntymisen? Olemme olleet muutaman vuoden naimisissa eikä meillä mitään katastrofaalisia ongelmia ole, mutta huomaan, että kumpikin puuhailee omiaan ja kohtaaminen tapahtuu sitten sängyssä. Eihän se näin pitänyt mennä?”

Ihan oikeaan aikaan pysähdyit pohtimaan, mitä suhteenne eteen voisi tehdä. Jos annatte kaiken jatkua ennallaan, seuraava vaihe voi olla se, että vapaa-aikananne alatte suuntautua omiin harrastuksiin ja omien kavereitten pariin. Yksin juhlimaan lähteminen on jo hälyttävä merkki. Yksin kulkiessa helposti löytyy säpinää, joka kotona on hiipunut. En halua olla ennustajaeukko, mutta niin paljon olen tarinoita kuullut, että merkit on helppo tunnistaa.

Annan teille reseptin, jota  saatte noudattaa puolen vuoden ajan. Tämä kuuri on pitkä, mutta hiljaa hiipineet taudit eivät parane hetkessä. Varatkaa joka päivä puoli tuntia yhteistä aikaa, jolloin juttelette. Yhteiseksi ajaksi ei kelpaa vierekkäin telkkarin ääressä istuminen, silloinhan olette omissa maailmoissanne. Jutelkaa päivän kuulumisia ja huomisen tapahtumia.

Varatkaa kerran kahdessa viikossa kaksi tuntia kahdenkeskistä aikaa, mutta poissa kotoa. Tapasin englantilaisen pariskunnan, jotka olivat olleet naimisissa 30 vuotta. Kun heiltä kysyttiin, mikä on heidän kestävän rakkautensa salaisuus, he vastasivat “Marriage time”. He varasivat kerran viikossa 2 tuntia yhteistä aikaa, jolloin he tekivät jotain, mikä oli kummastakin mukavaa. Se saattoi olla kävelyä, taidenäyttelyssä käymistä, ulkona syömistä, sulkapallon peluuta.