Ystävän ristiriita

”Pitääkö ystävättären kertoa, että miehesi pettää vai ollako hiljaa. On aika kamala katsoa vierestä kun mies kulkee naisystävänsä kanssa kuin olisi vaimo ja vaimona moni häntä pitääkin.”

Yritä eläytyä ystävättäresi asemaan. Miehesi pettäisi sinua ja sinä olisit autuaan tietämätön ja ystäväsi kyllä tietävät tilanteen. Mitä toivoisit? Toivotko voivasi itse ajastaan vaistota, että jotain on vialla vai toivoisitko ystävän ottavan tilanteen puheeksi. Toimi tuon tuntuman mukaan. Yksi Raamatun viisaista neuvoista kuuluu: ”Mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te samoin heille.” 

Mietit ihan aiheellisesti: ”Jos olen hiljaa ja tietämätön, saanko sen joskus silmilleni; kun sinäkään et kertonut. Tai jos kerron vaimolle miehen pettämisestä, olenko minä se, johon paha mieli puretaan.

Aikuisuutta on kantaa vastuu tekemisistään. Jos jätät kertomatta, joudut kohtaamaan pelkäämäsi syytökset. Sinun on varauduttava kestämään ne. Jos olet vakuuttunut, että hiljaa oleminen on viisautta, kestät kyllä  ystävättäresi luottamuksen menetyksen. Ehkä olet auttanut hänen perhettään ja lapsiaan saamaan jatkoaikaa yhteiselle elämälle -. Tai jos kerrot, sinun on kohdattava ystäväsi reaktio. Se voi olla syytteleminen, pettymyksen purkaminen tai luhistuminen. Et voi paeta paikalta kerrottuasi järkyttävän uutisen. Ystävättäresi tarvitsee nyt sinun uskollista ystävyyttäsi ja tukeasi selvitäkseen eteenpäin.

Huomaatko että toinen ihminen ei voi antaa sinulle yhtä ainoaa vastausta. Joudut käymään oman painisi. Kuuntele itseäsi, mieti motiiveitasi ja  arvioi voimavarojasi. Selvitä itsellesi, mitä sinä odotat tosi ystävältä. Pyri olemaan omien ihanteittesi mukainen ystävä.

Luotettava, vierellä pysyvä ystävä on yksi  arvokkaimmista aarteista, mitä ihmisellä elämässä voi olla. Luulen, että sinussa on kaikki ainekset sellaiseen ystävyyteen.