Miten selviytyä

“Olemme vasta naimisiin mennyt nuoripari. Meitä hämmästyttää, kun ympärillämme niin monet eroavat, vaikka ovat olleet naimisissa vain vähän aikaa. Käykö meillekin samoin, vaikka nyt tuntuu, että meitä ei mikään voi erottaa. Voimmeko jotenkin suojata itseämme eroon ajautumiselta?”

Teillä tuntuu olevan kunnossa avioliiton ensimmäinen peruspilari. Otatte liittonne vakavasti. Haluatte sen säilyvän koko elämän ajan. Olette vahvasti sitoutuneet toisiinne ja tahdotte tehdä työtä avioliittonne eteen. 

Käytit sanaa “ajautua eroon”. Siinä ilmaisit tosiasian, että toisista etääntyminen alkaa usein huomaamatta. Siksi vaalikaa keskinäistä yhteyttänne. Yhteyden ravinto on yhteinen aika. Toivottavasti teillä on jo seurusteluaikana muotoutunut yhteisiä vapaa-ajan viettomuotoja. Tai etsikää niitä. Kummallakin voi toki olla joku oma rakas harrastus, mutta yhteinen harrastus antaa teille yhteisiä muistoja, yhteistä suunnittelua ja lisää yhdessä vietetyn ajan määrää. 

Vaalikaa sitä, että kohtaatte joka päivä. Se tapahtua yhteisellä aamupalalla, aterialla tai se voi olla joku muu kohtaamisen hetki, jolloin on riittävästi kiireetöntä puhumisen ja jakamisen aikaa. 

Pitäkää huolta pienestä kosketuksesta, halaamisesta tai suukosta erotessanne ja tavatessanne. Ne ovat hyvä suhteenne ilmapuntari. Hellyys ei luonnistu, jos välillenne on päässyt kertymään selvittämättömiä asioita tai kaunaa. Olkaa valmiit selvittämään, mikä väliinne on tullut. jotta voitte tehdä parannusta, antaa anteeksi ja yrittää uudelleen.