Miten yhteys nuoreen?

Esikoisemme on 18-vuotias. Hän on aina ollut luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen, mutta omista asioistaan hän ei puhu, enkä tiedä, mitä hän sisimmässään ajattelee. Murehdin sitä, ettei minulla isänä ole häneen oikein mitään yhteyttä. Haluaisin löytää keskusteluyhteyden hänen kanssaan. Olen yrittänyt ehdottaa erilaisia yhteisiä juttuja, mutta hän ei yleensä ole niistä innostunut. Miten voisin löytää yhteyden poikaani?

Onniteltava poika, kun hänellä on isä, jolla on kaipaus löytää yhteys poikaansa. Mitkä ovat poikasi kiinnostuksen kohteet? Harrastukset? Tietokone? Kouluasiat? Voisitko kiinnostua niistä? Voisitko tarvita pojan apua? Voisitko oppia jostain, missä poika on sinua taitavampi?

Entä missä sinä tarvitsit hänen apuaan? Tuon ikäisellä pojalla on voimaa ja taitoa tehdä käytännön hommia yhdessä. Monesti poikiin saa parhaan kontaktin yhteisen tekemisen äärellä. Keskusteleminen ei ole poikien vahvimpia juttuja eikä kontaktin parantaminen lähde siitä liikkeelle. Löytyisikö kotoa korjattavaa tai remontoitavaa? Siis sellaista, missä tarvitaan jo osaamista ja voidaan oppia uutta. Oikeita miesten hommia.

Joskus isät ja pojat löytävät toisensa vasta aikuisena. Ovi on kuitenkin hyvä pitää auki.