Miten minun käy

”Jo nyt tunnen itseni ulkopuoliseksi. Vaimo keskittyy vain raskauteensa, siitä keskustellaan kavereitten kanssa ja se on mukana hellissä hetkissämmekin, jotka nekin ovat kovasti harventuneet. Mitenhän minun käy, kun lapsi sitten syntyy? Muuttuuko meidän suhteemme ihan erilaiseksi?”

Kerro hyvä ystävä tuntemuksistasi vaimollesi. Odotuksesta onnellinen äiti ei aina huomaa miten itse- ja vauvakeskeisiksi hän saattaa muuttua. Muistutettuna hän yleensä tajuaa, että vauvallekin parasta on  vanhempien vahva parisuhde.

Vaikka raskaus tuo mukanaan uuden ajan parisuhteeseen, lapsen syntymän ei ole tarkoitus uhata suhdettanne millään tavalla. Te yhdessä olette lapsenne vanhemmat. Odotusaikana teillä on hyvää aikaa tutustua taas syvemmin toisiinne. Tarvitsette molemmat hellyyttä toisiltanne. Suhteenne vahvistuminen auttaa teitä jaksamaan syntymän jälkeisen vaiheen, jolloin lapsi on keskipisteenä ja vaatii paljon.

Seksuaalinen haluaminen voi vaihdella yllättävästi raskauden aikana. Ensin voi vaimo olla väsymyksensä ja huonovointisuutensa vuoksi haluton. Silti hän kaipaa hellyyttä, läheisyyttä ja juttelua. Sitten saattavat hänen halunsa herätä, mutta mies voi tuntea epävarmuutta vauvan kasvaessa. Vauva on läsnä vanhempien hellissä hetkissä ja ajatus voi äkkiseltään tuntua vieraalta.

 Seksille ei ole raskauden aikana normaalisti mitään fyysisiä esteitä. Asennoissa on käytettävä tervettä järkeä. Raskauden loppumetreillä voi olla paikallaan käyttää mielikuvitusta ja löytää uudenlaisia läheisyyden ja hellyyden muotoja. Niitä tarvitaan vielä synnytyksen jälkeenkin.

Älä hyvä mies missään tapauksessa suostu ulkopuoliseksi marttyyriksi. Onhan tapahtumassa yksi sinun elämäsi suurimmista asioista. Sinusta on tulossa isä. Nähkää vaivaa siinä, että yhdessä kasvatte vanhemmiksi lapsellenne.