Loppuiko rakkaus

” Meillä ei ole ollenkaan sellaista kuin alussa. Tunnen itseni kovasti petetyksi. Jos uskaltaisin sanoa ääneen, myöntäisin, että en rakasta enää puolisoani. Tällaistako sitten loppu elämä tulee olemaan?”

Toivon, että et koskaan sanoisi ääneen lausetta ”En rakasta sinua enää” Se on haavoittava ja vaarallinen lause. Voit sanoa, että tunteeni eivät ole enää samanlaisia kuin alussa. Rakkaus on paljon muutakin kuin tunteita.

Olette eläneet yhdessä muutaman vuoden. Elitte kiihkeän romanssin ja tiesitte molemmat, että haluatte jakaa elämänne toistenne kanssa. Rakastumisvaiheessa olette saaneet arvokkaan pääoman suhteellenne. Olitte läheisiä, avoimia ja alastomia toistenne edessä ja rakastitte.

Nyt kun suhteenne arki on alkanut, Teillä on kuitenkin muistoissa tallella vahvat yhteenkuuluvuuden ja yhteisymmärryksen tunteet. Alussa näitte vain sen minkä halusitte toisissanne nähdä  Nyt kuitenkin joudutte tutustumaan toisiinne tarkemmin. Löytöretki on alkamassa.

Parisuhteen lainalaisuudet toistuvat jokaisessa liitossa. Siksi parisuhteen kasvussa tarvitaan paljon tahtomista ja työtä sen kasvun eteen. Tunteetkin muuttavat muotoaan. Ehkä muutaman vuoden kuluttua voit sanoa ”Rakastan sinua” ja tunnet myös niin. Mutta tunteesi on kuitenkin erilainen kuin alussa. Sitä on rakkauden liike.

Missä olet?