Mainoksen uhri

Minusta tuli Radio Dein mainoksen uhri. Tai uhri on turhan voimakas sana, sanotaan mieluummin että Radio Deissä pyörinyt mainos vaikutti minuun mainoksen tavoitteen suuntaisesti. Täällä nimittäin toistui innostava mainos Vuokatinrannan lomaosakkeista ja äänessä taisi olla itse Mikko Vaismaa.

Niin paljon  tarjous meihin vaikutti että nyt olemme kolmen lomaosakeviikon omistajia ja ensimmäinen lomaviikko vietettiin viime viikolla. Upouuteen lomaosakkeeseen kokoontuivat kolme vauvalomalla olevaa serkkuvauvojen äitiä ja mummi ja vaari. Tulipa siinä tutustuttua kolmen vauvan luonteenpiireisiin ja rytmeihin. 

Ai mitäkö Vuokatissa voi tehdä syksypimeillä kun lehti on pudonnut puusta ja routa yrittää vangita maata. No kävellä tietenkin, sitähän me miehen kanssa osaamme tehdä. Aamuhämärissä kun vauvat ja erityisesti heidän äitinsä nukkuivat vältimme kolistelua ja muuta häirintää ja lähdimme kävelemään. Maastosta löytyi Lammenpolkua, Eino Leinon Lenkkiä ja Sapporon reittiä ja ties mitä vaikka joka päivälle erilaisia polkuja. Sitten kiirehdittiin puuron keittoon ja vaunukävelyille. 

Hiihtoputki ja ensilumen ulkolatu ne vasta juttu olikin. Saman oli keksinyt moni muukin. Ainakin Venäjän valmennettava maajoukkue, latvialainen hiihtojoukkue, etelä-korealainen ryhmä puhumattakaan suomalaisista porukoista. Oli siinä suuren urheilujuhlan tuntua kun ohi sujahteli mitä sutjakammalla tyylillä väkeä kuin raketteja uudenvuoden yönä.

Tunsin itseni suureksi hyväntekijäksi kun tarjosin ilmaisia harjoitteita valmennettaville siitä miten ohitetaan ladulla hidastelevia hiihtäjiä. Siis hiihtokausi tuli avattua kovassa seurassa.

Mutta suurin juttu oli yhteinen viikko laajentuneen perheen kesken. Aikuistuneet tyttäret, miniä ja vauvat. Arjen pyöritystähän se viikko oli, mutta kiireettömässä viikossa ehti jutella, katsella kasvavia vauvoja ja yksivuotiaan loppumatonta touhua. Ja kertoa tarinoita vauvojen vanhempien lapsuudesta ja vauva-ajasta.

Niin että kannattaa mainostaa Radio Deissä. Tuotoksena voi olla vaikka sukupolvien lujittuvaa yhteyttä ja sivutuotteena tehokkaita ohitusharjoitteita naapurimaan maajoukkueella.