Vähän tarpeen

Kun miehet tietäisi, miten vähän me naiset oikeastaan tarvitsemme syttyäksemme. Pieni lempeä kosketus. Yksi ihaileva lause. Yksi kiitos. Pieni apu kotitöissä, joita vaimo tavallisesti tekee. Tuo olisi sitä lämpöä, joka saisi lämpenemään.“

Sekä miehet että naiset kertovat hyvän parisuhteen merkiksi lämmön. Jos henkimaailman käsiteeltä tuntuva lämpö-sana käännetään tekojen kielelle, olisi monen naisen kuvaus jotain edellisen kaltaista. Ei siis niin kovin monimutkaista. Tuo kaikkihan on jo harjoiteltu suhteen alkuvaiheessa. Jokaisella miehellä on silloin ollut hallussaan taito saada nainen tuntemaan rakkautta ja lämpöä. Ei se taito ole mihinkään kadonnut. Käytön puutteessa se vain on kangistunut. Siksi sen käyttöönotto uudelleen vaatii pikkuisen totuttelua.

Jokainen mies voi vaimoltaan kysyä vielä tarkennusta, mitkä ovat ne pienet asiat, jotka juuri sinua tänään ehkä pitkän yhteisen matkan jälkeen sytyttävät. Jokainen nainen osaa tuohon kysymykseen vastata.

“Ei miehen tarvitse olla mikään ihmeellinen rakastaja ja monien temppujen taitaja seksissä. Pieni huomaaminen ja lempeä sana riittää. Se on kuin bensaa kituvaan nuotioon. Niin vähästä yhteinen iso ilo on kiinni“. 

Mikä sitten tuo lämpöä miehen kokemukseen hyvästä suhteesta. Miesten vastus on lyhytsanainen.  Seksi.

“Jos seksi toimii hyvin suhteessamme , kaikki on hyvin“  Tähän toteamukseen yhtyy suurin osa miehistä. Jokainen vaimo voi tarkistaa asian mieheltään. 

Hyvän suhteen yhtälö ei ole mahdoton, vaikka se usein siltä näyttää. Jonkun vain on tehtävä aloite. Parisuhteen vuosituhantinen historia on osoittanut, että ensimmäinen askel ei ole seksi, sillä silloin naisen syvimmät tarpeet jäävät kuulematta.

Yhtälö alkaa ratketa siitä, että mies sytyttää naisen haluamisen. Loppuosa yhtälöstä ratkeaa itsestään. Olette te miehet oppineet vaikeampiakin asioita. Miksi ihmeessä tässä maailman yksinkertaisimmassa ja luonnollisimmassa asiassa vielä takutaan.

Raamattu antoi jo pari vuosituhatta sitten neuvon, joka ei vieläkään ole vanhentunut “Toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne“. Tekojen kielelle käännettynä se voisi kuulua: “Toinen toisenne tarpeitten kuuntelemisessa kilpailkaa keskenänne“

Kysytään, kuunnellaan ja toteutetaan. Tässä on läksyä niin miehelle kuin vaimollekin.