Mieli maassa

“Olenko lapsellinen, kun odotan äitienpäivänä ja hääpäivänämme lahjaa mieheltäni. Useimmiten petyn. Sitten menee koko päivä pilalle. Yritän kuitenkin iloita lasten korteista ja lahjoista.”

Kerroit, että miehesi kommentit ovat “Et ole minun äitini tai ei sitä kaikkea voi muistaa” Olette siis puhuneet aiheesta: Mitenhän tuo keskustelu on sujunut? Oletko kertonut tunteista, joita unohtaminen sinussa synnyttää vai oletko moittinut miestäsi, joka ei taaskaan muistanut? Keskustelun sävyllä on ratkaiseva merkitys sille, miten tilanne jatkuu.

Toivottavasti olet selkeästi kertonut miehellesi, mitä sinulle merkitsee lahjan saaminen. Voisit kertoa jostain tilanteesta, jolloin hän on muistanut lahjalla ja se on tuntunut erityisen hyvältä. Tässä kohdassa alkaa miehen vastuu. Hän tekee valinnan, haluaako hän huomioida sinut ja täyttää sinun tarpeitasi

Miehille pikku vihje: Jos vaimollesi muistetuksi tuleminen on tärkeää, näe tuo pieni vaiva. Vaikka se mielestäsi olisi turhanpäiväistä, muista silti. Monilla asioilla on eri merkitys miehelle ja naiselle. Jos sinun on vaikea muistaa merkkipäiviä, käytä luovaa kekseliäisyyttä, miten muistaisit ne. Olet kyllä elämässäsi selvittänyt vaikeampiakin ongelmia.

Olen itse viettänyt kahdenlaisia merkkipäiviä. Toiset ovat niitä, jolloin olen kieriskellyt itsesäälissä ja marttyyrina todennut, että taas on merkkipäivä unohdettu. Päivä on ollut pilalla. Sitten on ollut päiviä, jolloin edellisellä viikolla olen  sopivassa tilanteessa kertonut, että edessä on merkkipäivä. Joskus olen selvästi ilmaissut, mitä toivon lahjaksi. Sen olen saanut. Viis siitä, että se ei ole spontaanin muistamisen tuotos. Vältinhän ainakin katkeruuden kuopan.

On olemassa myös pareja, joissa kumpikaan ei välitä merkkipäivien huomioimisesta. Kun se on tiedossa, periaatteen mukaan on helppo toimia. Siis selkiyttävää keskustelua vaatii tämäkin asia. Toinen toisensa toiveitten kuuntelemista ja niitten huomioonottamista. Harmi vain, jos iloksi tarkoitetuista päivistä tulee surun ja pettymyksen päiviä, kun pienellä vaivalla ne muodostuisivat toisenlaisiksi.

Hyvää äitienpäivää lahjojen kanssa tai ilman. Miten vain äidille sopii.