Vetovoima samaan sukupuoleen

Olet keski-ikään ehtinyt isä. Jo nuorena tunsit vetovoimaa samaa sukupuolta oleviin miehiin ja koit olosi turvallisemmaksi suhteessa heihin kuin naiseen. Olet tullut nuorena uskoon  ja uskonelämä oli sinulle tärkeä elämää koossapitävä  ja eheyttävä tekijä. Vakaumuksesi  pohjalta taistelit homoseksuaalista taipumustasi vastaan ja menit naimisiin.

Edelleen tunnet vetovoimaa miehiin ja sinulla on ollut  suhteita heidän kanssaan.  Koet syvää onnea ja tyydytystä seksisuhteessa miehen kanssa, mutta et koe samoja tunteita vaimosi kanssa. Tunnet kyllä pettäväsi vaimoasi ulkopuolisilla suhteilla. Vuosia sitten jouduit konfliktiin Jumalan kanssa. Hän ei ollut auttanut sinua kiusausten yli, vaikka olit rukoillut. Otit etäisyyttä Hänestä.

”On ollut aikoja, jolloin miehet eivät niin paljon ole olleet mielessäni, yleensä jos on ollut erityisen paljon työtä, tai perheen kanssa erityisen mukavaa. Välillä taas on ollut hyvin vaikeaa, olen ollut kovin yksinäinen ja ahdistunut ja puutteenalainen”

Kirjeesi oli matkakertomus ihmisyyttä etsivästä ihmisestä. Tällä hetkellä sinun ruumiisi ja sielusi vetävät eri suuntiin kuin henki. Hengellinen ihminen sinussa on joutunut kuihtumaan, mutta se ei ole kuollut ja tuskin se kuoleekaan, niin vahvaksi hengellinen minäsi on joskus kasvanut, että sitä ei voi ruumiisi ja sielusi mieltymykset kokonaan sammuttaa.

ruumis      

sielu

henki

Ristiriita hengellisen minäsi ja sielusi ja ruumiisi halujen välillä kuluttaa sinua ja tekee elämän vaikeaksi. Kun henkinen minäsi energia on suunnattu työhön tai muuhun mielenkiintoiseen, ristiriita pienenee ja ruumiisi kutsu heikkenee.

Olet hakenut terapiasta apua. Siinä olette käsitelleet ruumis-henki akselia järjen tasolla. Olette unohtaneet hengellisen minäsi, sisimpäsi. Tuskin edes olette pyrkineet siihen, että erisuuntiin vetävät nuolet voisivat lähestyä toisiaan ja muuttua samansuuntaiseksi. Pohdiskelet seksuaalisuuttasi järjelläsi ja annat tilaa homoudelle, mutta se tapahtuu hengellisen ihmisesi kustannuksella.

Luulen, että paikkasi ei ole tällä hetkellä yksilöterapiassa eikä pariterapiassa vaan kahdenkeskisessä sielunhoidossa. Etsi itsellesi luotettava sielunhoitaja, joka on valmis pitempiaikaiseen sielunhoitosuhteeseen, jonka tavoitteena on hengellisen minäsi esiin kutsuminen. Hengellisesti olet joutunut alamäkeen. Rauhaa  ja sisimmän tasapainoa et ole saavuttanut hengellisyydestä vapautumisyrityksistäsi huolimatta.. Hengellinen minäsi voi vahvistua aikuisen ihmisen minäksi.

Sielunhoidon lähtökohta ei pitäisi olla järjen pohdiskelu, mitä Raamattu sanoo homoseksuaalisuudesta tms,  Se ei johda muuhun kuin jumiin. Ihmisyytesi etsiminen on polun suunta.

Muutamia kysymyksiä risteili mielessäni kun luin kirjettäsi: Puhuit lauseen lapsistasi. Olit heidän olemassaolostaan iloinen. Millainen lienee suhteesi heihin? Miten olet onnistunut luomaan heihin toisenlaisen suhteen kuin isälläsi oli sinuun? Millainen isän ikävä lapsillasi on?

Kun kuvaat seksuaalista vetovoimaa, mitä muut miehet  synnyttävät sinussa tai kuvaat hyviä tunnekokemuksia kosketuskontaktissa tai seksisuhteessa heihin, näen siinä aivan samat lainalaisuudet kuin eri sukupuolta olevien välillä. Seksi luvattomalla alueella voi houkutella, tilaisuus voi tehdä varkaan ja kokemus on usein maukkaampi kuin arkinen seksi oman kumppanin kanssa. Olimmepa homoeroottisesti tai heteroeroottisesti suuntautuneita, meillä on oma sisäinen kilvoitus rajojen sisällä pysymisessä. Järki voi päätyä jopa harhaiseen lopputulokseen: Huume tekee hyvät fiilikset, siis käytä huumetta.

Tiedän, että en tällä vastauksella paljon auttanut sinua eteenpäin  kamppailussasi. Ihmisen salainen kärsimys  ja sisäiset taistelut voivat olla hämmentävän monimuotoisia. Pyysit kuitenkin rukoilemaan puolestasi. Se kertoo paljon siitä, missä sydämesi koti ja lepo on. Tiedät sen sisimmässäsi itsekin.