Ohjausta tarvitseva 10-vuotias

Avioliittomme päättyi viisi vuotta sitten. Poikamme on nyt 10-vuotias. Eron jälkeen poikani asui äitinsä luona neljä vuotta. Uusi huoltajuusjärjestely tuli ajankohtaiseksi vuosi sitten äidin päihdeongelman vuoksi. Poika muutti luokseni. Olen huolissani hänen käytöksestään. Hän saattaa jäädä seikkailemaan koulun jälkeen pitkiksi ajoiksi, vaikka olemme sopineet, että hän tulee suoraan kotiin. Kerran hän oli ottanut vieraan veneen ja lähtenyt soutelemaan. Miten voin parhaiten opettaa häntä noudattamaan sovittuja asioita ja kunnioittamaan toisten omaisuutta?

Tarvitsisikohan poikasi nyt sitä, että palattaisiin joksikin aikaa jo ohitettuun ohjaamistapaan. Kun lapsi ei tottele sanoilla annettua ohjetta, häntä on autettava muulla tavalla noudattamaan ohjetta. Löytyisikö joku henkilö, joka kävisi häntä vastassa koulusta ja toisi kotiin. niinhän toimitaan pienempien kanssa. Sitten kun hän osoittautuu luetettavaksi, voidaan kokeilla yskin kotiin tulemista.

Jos lapsi ottaa itselle kuulumatonta tavaraa käyttöönsä, menet hänen kanssaan selvittämään asian. Pojan pitää oppia, että perheen säännöt ovat vakavasti otettava juttu ja rikkomisesta on seurauksensa.

Kaiken tämän voit tehdä lujasti ja ystävällisesti ilman suuttumista.