Lähtöraivarit

Kyläily 3-vuotiaan tyttäremme kanssa on yhtä tuskaa. Nimittäin joka kerta, kun sanon, että nyt lähdemme kotiin, tyttö alkaa kiukuttelemaan oikein toden teolla, koska ei haluaisi lähteä kotiin. Kotiinlähtöseremonia on niin kiusallinen, ettei enää tekisi mieli kyläillä lainkaan. Joka kerta tilanne päättyy siihen, että joudun pukemaan huutavan ja potkivan lapsen. Se on tuskallista. Onko tämä normaalia? Miten kotiinlähdöstä saisi rauhallisemman?

Olet kyllä toiminut ihan oikein, kun olet ollut määrätietoinen ja pysynyt sanasi takana. Kun on kotiinlähdön aika niin silloin lähdetään kotiin halusi lapsi tai ei. Toivottavasti olet antanut riittävän ajoissa ennen kotiinlähtöä lapselle ennakkotiedon, että kohta lähdetään kotiin. Siitä huolimatta hän saattaa kokeilla vastustusta siinä toivossa, että saisi lisäaikaa kyläilyyn.

Tyttärellä on menossa kokeiluvaihe, jolloin hän testaa, voiko hän ohjata vanhempien tahtoa ja vesittää teidän päätöksiä omalla kiukuttelulla. Tätä vastausta lukiessasi tilanne voi olla jo helpompi. Tyttö hyväksyy vähitellen tosiasian, että mitä vanhemmat sanovat, he myös tarkoittavat sitä.