Rukous ja seksiklubi

Nyt on ihan pakko kertoa juttu, jonka kuulin viime kesänä Alfa-konferenssissa Lontoossa. Sen kertoi Nicky Cumbell, Holy Trinity Bromton srk kirkkoherra ja Alfa-kurssien idean ja sisällön luoja.

Eräs pieni seurakunta Englannissa oli syttynyt rukoilemiselle. Kirkon naapuriin suunniteltiin sexiklubia tai jotain sen tapaista epäilyttävää toimintakeskusta. Se ei tuntunut seurakuntalaisista hyvältä ja he yrittivät vaikuttaa, että kaupungin viranomaiset eivät antaisi lupaa toiminnalle. Lupa kuitenkin myönnettiin ja rakennuksen muutostyöt  alkoivat.

Silloin seurakunnassa päätettiin, että nyt on rukouksen paikka. He alkoivat rukoilla, että toiminnan käynnistyminen estyisi tavalla tai toisella. Asian ympärillä pidettiin rukouskokouksia, jumalanpalveluksissa pyydettiin Jumalan väliintuloa ja varmaan seurakuntalaisten yksityisissä rukouksissakin asia oli esillä.

Juuri vähän ennen kun klubi piti avata, syttyi tulipalo ja tuhosi paikan. Siitäkös seurasi erikoinen tapahtumasarja. Klubin omistaja vaati kirkkoa korvaamaan tulipalon aiheuttamat vahingot, koska hänen mielestään seurakunta oli rukouksillaan aiheuttanut tulipalon. Seurakunta kieltäytyi maksamisesta ja klubin omistaja haastoi kirkon oikeuteen ja peräsi korvauksia.

Tuomarin totesi: ”Olemme nyt tässä oikeudenkäynnissä sangen epätavallisessa tilanteessa. meillä on vastakkain kirkko, joka ei usko Jumalan kuulevan rukouksia ja ateisti klubin omistaja, joka uskoo, että Jumala kuulee rukoukset.”

Tarina loppui tähän – kesken niin kuin usein hyvät tarinat loppuvat.  Oli tuo juttu niin vaikuttava, että jo vuoden päivät olen sitä miettinyt. Samalla olen kysynyt itseltäni olenko minä uskovainen, joka ei usko Jumalan kuulevan rukouksia.

Opettaja-tyttäreni joutui muutama  vuosi sitten rehtorin puhutteluun. Joku isä oli kysellyt, mitä uskontotunnilla oikein puhutaan, kun lapset kerrostalon pihalla kertovat, että ope sanoi, että Jumala kuulee kaikki rukoukset. Lapsille oli tullut oikein riita, kun jotkut väittivät, että ei Jumala voi kaikkia rukouksia kuulla. Tyttäremme pyysi, että hän saisi henkilökohtaisesti kertoa isälle opetuksestaan. Hän oli näyttänyt uskontokirjan tekstin, jossa sanotaan: Jumala kuulee kaikki rukoukset. Joihinkin rukouksiin Jumala vastaa kyllä, joihinkin ei ja joihinkin – odota.

Niin, että jatketaan rukoilemista.