Uskottomuudesta selviäminen

“Mieheni on ollut uskoton. Asia on niin kipeä, että se melkein vie hengen. Nyt minun pitäisi jaksaa tämän kanssa. Haluaisin luottaa, mutta uskallanko, kun valhetta on ollut niin paljon?”

 Parisuhde voi selviytyä uskottomuuden haavasta, jos molemmat haluavat käsitellä asiaa. Puolisoiden yhteinen tehtävä on miettiä, mitä omalle suhteelle oli päässyt tapahtumaan, kun vieras ihminen mahtui väliin. Joskus uskottomuus herättää puolisot huolehtimaan oman suhteensa hoitamisesta. 

Pysähtykää miettimään, mihin täyttymättömiin tarpeisiin mies etsi ulkopuolista suhdetta. Mikä oli kummankin osuus siinä, että nuo tarpeet eivät päässeet täyttymään teidän keskinäisessä suhteessanne. Miehesi joutuu myös miettimään, miten muuten epätyydyttävää parisuhdetta olisi voinut kohentaa kuin ulkopuolisella suhteella.

Ilman yhteistä keskustelua ette kuitenkaan pääse eteenpäin. vaikka tapahtunut ei ehkä enää ole ongelma miehellesi, sinulle se on sitä. Toivottavasti hän antautuu keskusteluun vaikka sinun takiasi. Se on hänen vähin velvollisuutensa.

Kerro sinä miehellesi, mitkä olivat tunteesi kun sait tietää ulkopuolisesta suhteesta? Mitä olisit halunnut sanoa tai tehdä? Mistä olit vihainen? Mistä olit pettynyt? Mikä loukkasi?

Sinua vaivaavat monet kysymykset. Kysele nuo kysymykset nyt. Miehesi ei ehkä haluaisi muistella tapahtunutta, mutta hänen vastuunkantamistaan on se, että hän tekee sen sinun tähtesi. jos ette nyt perusteellisesti puhu tapahtuneesta, luurangot kummittelevat vielä vuosien perästä. sopikaa esimerkiksi kahden viikon määräaika, jolloin kysyt kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset. 

Vasta tapahtuneen käsittelemisen jälkeen tulee anteeksiantamisen vuoro. Ennekuin voi antaa anteeksi on tiedettävä, mitä antaa anteeksi.

Nyt ulkopuolinen suhde on loppunut. Sinun tehtäväsi on toimia niin, että uskot sen loppuneen. Mies hoitaa oman osuutensa. Hän on vastuussa siitä, et sinä. Luottamus kasvaa vähitellen. Pettäjän on ansaittava luottamus omalla luotettavalla käyttäytymisellään.

Toivot kirjeessäsi, että Jumala pyyhkisi kaiken pois mielestäsi. Pelkään, että toiveesi ei toteudu. Jumalan järjestys on se, että ihmiset selvittäisivät aiheuttamansa sotkut. Siihen työhön hän kyllä antaa avuksi läsnäolonsa ja armonsa. Toivon hartaasti, että selviäisitte kriisistänne. Helppoa se ei ole, mutta ankaran työn jälkeen voitte saavuttaa jotain arvokkaampaa kuin aavistatte vielä nyt.