Uskottomuuden taustat

“Uskottomuus näyttää olevan kovin yleistä parisuhteissa. Sellaisetkin, joista ei ikinä uskoisi, eroavat. Miten voisi estää ettei oma suhde ajaudu samaan tilanteeseen”

Ilahduin kovasti kysymyksestäsi. Moni sivusuhteeseen hairahtanut sanoo: “En ikinä olisi antanut itselleni lupaa ulkopuoliseen suhteeseen, jos olisin tiennyt, miten paljon vahinkoa se tulee aiheuttamaan perheellemme”. Jotkut perheet hajoavat, toisissa taistellaan loukattujen tunteitten kanssa vuosikausia ja joissain luottamuksen palautuminen on pitkällisen ponnistelun tulos.

Työssäni olen saanut kuunnella ihmisten elämäntarinoita ja huomaan selviä maamerkkejä, jotka altistavat uskottomuudelle. Niistä kannattaa ottaa oppia kaikkien, jotka haluavat suojella omaa parisuhdettaan.

Useimmat ulkopuoliseen suhteeseen ajautuneet naiset kertovat eläneensä pitkään huomion ja kiitoksen puutteessa omassa avioliitossaan. Jotkut ovat kokeneet itsensä taloudenhoitajaksi, toiset itsestäänselvyydeksi. Huomion puutteessa oma itsetunto ja itseluottamus naisena ovat päässeet laskemaan. Ulkopuoliselta mieheltä tullut ihailu ja kiinnostus ruokki huomion nälkää.

Miehet taas kokevat että  sivusuhdetta edeltäneessä elämässä he ovat tulleet liian usein seksuaalisesti torjutuksi. He olisivat tarvinneet hellyyttä ja läheisyyttä huomattavasti enemmän kuin ovat saaneet. Ulkopuolinen suhde useimmiten on seksisuhde, jossa koetaan hellyyttä ja intohimoa. Ulkopuoline suhde tuntuu tarjoavan paratiisin. kun jaettavan ei ole yhteistä arkea. 

Uskottomuuden taustoissa on nähtävissä noidankehä. Nainen syttyy seksille, jos hän kokee olevansa arvostettu ja tärkeä muutenkin kuin sängyssä. Näin tulisi hoidetuksi sekä miehen, että vaimon puutostauti.

Kun Jumala aikojen alussa sanoi Eevalle: “Mieheen on sinun halusi oleva”, hän jätti kertomatta tosiasian, että haluamisen herättää mies.

 “No sanokaa naiset miten haluaminen herätettiin?” kysyi rohkea mies eräällä luennolla. “Tyhjennä oma-aloitteisesti tiskikone” kertoi eräs ja toinen jatkoi “Tai ripusta koneesta pyykit kuivumaan, vaikka se yleensä on minun tehtäväni” Pienillä arkipäivän vastaan tulemisilla ja huomaamisilla heräävät naisen lämpimät tunteet.

Elämän lainalaisuudet ovat yksinkertaisia, elämänmakuisia ja tavalliseen elämään sopivia.