Miksi huudan

”Ihmettelen itsekin, miksi huudan niin usein perheenjäsenilleni. Metakka nousee monesti pienistä asioista. Puolisoni on kyllästynyt huutamiseeni , että hän on muuttunut etäiseksi.” 

Ihminen turvautuu huutamiseen yleensä silloin kun tapahtuu tosi isoja, hallitsemattomia asioita. Kohtuullinen huutamine tosi paikan tullen on luonnollinen asia. Jatkuva huutaminen taas vie koko huutamisen tehon mennessään.

Kerroit huutavasi pienistä asioista. Se on viesti siitä, että sisälläsi on paljon kiukkua, jota et ole saanut aikanaan ulos. Huutamisen takana on usein toistuvat pettymykset siitä, ettei ole tullut kuulluksi.

Selvitä itsellesi, mitä ovat olleet sinulle tärkeät odotukset, joissa olet joutunut toistuvasti pettymään. Kerro huutamisesi yleisölle lapsillesi ja puolisollesi erikseen jossain sopivassa tilanteessa, että olet pohtinut huutamistasi, kärsit siitä itsekin ja että nyt olet löytänyt joitain johtolankoja huutamisen juurille. Muista, että noista asioista ei voi puhua huutamalla, olethan huomannut, että huutamalla et tule sitäkään vähää kuulluksi.

Läheisesi saattavat kuulla ehkä ensi kerran sinulle tärkeistä odotuksista. Voi olla, että hekin huomaavat oman osuutensa sinun huutamiseesi. Kukaan onnellinen ja tyytyväinen ihminenhän ei huuda. 

Joskus on myös hyvä miettiä odotuksia, joissa jatkuvasti petyt., ovatko ne realistisia teidän suhteessanne tai teidän perheessänne. Jotkut unelmat vain eivät toteudu. Silloin on viisaampi luopua odotuksista kuin pettyä jatkuvasti. Perhe-elämää voi elää monella tavalla..

Opettele säätelemään odotuksiasi niin, että pettymyksiä tulee kohtuullinen määrä. Säästät omia voimiasi ja annat läheisillesi tilaa elää omalla tavallaan. Ehkä silloin syntyy myös tilaa kuunnella toinen toisiaan.