Pääsiäiskoristeet

Jokohan raeruoho pitäisi kylvää. Minulla tuppaa kylvötyöt tapahtumaan joko liian aikaisin tai liian myöhään. Joskus pääsiäisenä raeruoho on kuin lakoon kaatunut vilja ja toisinaan ollaan vielä mustalla mullalla. Miten muuten raeruoho liittyy pääsiäiseen? No ehkä Joosef arimatialaisen hautapuutarhassa kasvoi vihantaa ruohoa ja varmaan siellä oli keltaisia narsissejakin.

Mutta sitten nuo muut pääsiäiskoristeet?  Mitä tekemistä tipuilla ja suklaamunilla ja pupuilla on pääsiäisen kanssa? Etsiskelin äskettäin pääsiäiskorttia, joita voisin lähettää ulkomaille pääsiäistervehdykseksi. Piti käydä monen kaupan korttivarastot, että löytyi kortti, joka jotenkin kertoi, miksi pääsiäistä kristikunnassa vietetään.

Ai mitäkö varten minun pitää niitä raeruohoja kylvää. No ihan siksi, että jos vaikka lapsenlapsi sattuisi kysymään ”Joko raeruoho kasvaa t mummin ja vaarin kotona?” Nimittäin raeruohoa kasvatetaan Afrikassa asti pääsiäisenä. Veivät mukanaan siemeniä, kun palasivat lomalta. Ja mämmimaltaita myös. Eihän pääsiäistä ole ilman mämmiä.

Vuosia sitten koin ilon hetken pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Hain tyttöä päiväkerhosta ja ohjaaja pyysi minua katsomaan lasten piirustuksia. Lapsilla oli tehtävänä piirtää jotain pääsiäisestä. Voi sitä tipujen ja pupujen ja suklaamunien ja pääsiäisnoitien määrää. Sitten pysähdyimme meidän tytön piirroksen kohdalle. Siinä oli kivikasa ja enkeli ja paljon iloisia kukkia. Wau, ajattelin. Viisivuotias tiesi, mikä pääsiäisessä on tärkeintä ja piirsi sen, vaikka muitten aiheet olivat jotain muuta.

Sama lapsi kysyi jonain vappuna ”Äiti, mitä Jeesukselle tapahtuu vappuna” Enpä älynnyt sanoa, että Jeesus marssii meidän kanssamme Jeesus-marssilla vappuna. Ja olisin voinut lisätä jos pääkaupunkiseudulla olisimme asuneet, että Jeesus on koko perheen vapputapahtumassa senaatintorilla ja kaikkialla siellä, missä on hänen ystäviään.