Katkeruus lukkiuttaa

Mieleni on niin täynnä katkeruutta  miestäni kohtaan, etten juuri ystävällistä sanaa enää osaa sanoa. Asioita vuosien, jopa vuosikymmenien takaa nousee mieleen. En minä ero tässä suunnittele, mutta ei näinkään voi elää!”

Olipa katkeruuden aiheesi mitkä tahansa, olet tukalassa tilanteessa. Ehkä vuosien ajan olet yrittänyt muuttaa miestäsi tai ainakin toivonut hänen käyttäytyvän toisella tavalla. Niin ei ole tapahtunut. Siitähän yleensä katkeruus tulee. Nyt huomaat, että katkeruudelle on tehtävä jotain.

Ainoa tapa vapautua katkeruudesta ja sen kuluttavasta voimasta, on  saada katkeruus itsestäsi ulos. Nyt olet osannut antaa tukalalle tunteellesi nimen. Katkeruutesi ulos katkeruuden tekoina ja ilkeinä sanoina miehellesi, mutta ne eivät paranna tilannetta.

Oletan, että torjut kättelyssä, jos neuvon sinua puhumaan tunteistasi miehellesi. Ehkä olet yrittänyt ja olet katkeroitunut edelleen. Mistä löytäisit luotettavan ihmisen, jolle voit vähitellen tyhjentää koko katkeruutesi säkin. Puhuessasi hänelle selkiytät itsellesi, mitä elämässä on tapahtunut.

Suhde mieheesi ei pääse eheytymään ennen kuin voit myös hänen kanssaan käsitellä tapahtuneita. Osa katkeruudesta voi olla sellaista, että miehesi on autuaan tietämätön, että hän on loukannut sinua

Jotkut ovat saaneet hyviä kokemuksia kirjeen kirjoittamisesta. Kirjoittamalla voi kaikessa rauhassa koota ajatuksiaan ja tunteitaan. Siinä sävy on asiallisempi kuin katkeruuden purkauksissa. Vastaanottaja saa myös rauhassa ottaa vastaan lukemansa eikä provosoidu heti vastahyökkäykseen.

Olet herännyt siihen , että jotain on tehtävä. Elämäsi on liian arvokas katkeruuden myrkytettäväksi. Ja suhteennekin ansaitsee paremman sisällön.