Rockin arvot

Onko Rockmusiikilla lapseen jotain todellisia haitallisia vaikutuksia? Onko kysymys vain tyylieroista? Ainakin lastenlaulujen aika on meillä ohi.

Voimakas rock liittyy osaltaan nuorten protestiin ja haluun erottautua aikuisista. Se voi olla välivaihe, jos nuori on aikaisemmin kuunnellut monenlaista musiikkia. Hänellä on kuitenkin kokemus hyvästä ja harmonisesta musiikista, sen kuluttajaksi hän voi palautua jonkun vuoden kuluttua.

Nuorisomusiikkiin liittyy omat salakavalat piirteensä. Pelottavimpia on sen välittämät arvot. Musiikin sisältönä on usein kapina, hajottaminen, yliromanttinen rakkaus, kertakäyttöseksi, irtonainen, päämäärätön elämä, sekasorto ja kaaos.

Jotkut muusikoista ovat tunnustautuneet saatananpalvojiksi, ja sen he tuovat musiikissaan esiin. Tosin nuorten musiikista on löydettävissä myös rehellisiä, kantaaottavia, pehmeitä elämänarvoja etsiviä kappaleita, mutta suuri osa sisällöistä on kaikkea muuta kuin rakentavaa ja nuorten henkistä kypsymistä edistävää.. Jatkuva kuuntelu vaikuttaa aivopesun tavoin. Arvot hiipivät salakavalasti nuoren tajuntaan.

Vieraskielinen rock ei välitä sisältöjä samalla tavalla kuin suomenkielinen. Kelpaisiko lapsillesi hengellinen rock, sitäkin on tarjolla vaikka kuinka paljon. silloin uskovien kotien lasten musiikkimaku ei tarvitse poiketa muista siinä iässä kun nuorelle tuntuu olevan kovin tärkeä olla samanlainen kuin muut.