Pukeutumispulmia

Olen 39-vuotias uskova rouva ja kolmen lapsen äiti. Haluamme perheenä elää Jumalalle pyhää elämää, ja kirkastaa hänen nimeään. Pukeutuminen askarruttaa, sillä muoti on nyt niin piukkaa ja paljastavaa. En kuitenkaan halua olla liian vanhanaikaisen näköinen, etenkään 13-vuotiaan tyttäremme ja hänen kaveriensa silmissä, joille pukeutuminen ja muoti on nyt juuri niin tärkeää. Tahtoisin kysyä neuvoa siihen, kuinka minun tulisi pukeutua??Ja kuinka 13-vuotiaan tyttäremme tulisi pukeutua?

Kysele itseltäsi, millaisissa vaatteissa viihdyt. Vanhanaikaisen ja trendipukeutumisen väliin mahtuu monenlaisia tyylejä, joista varmasti löydät sinulle mieluisan. Persoonallinen, itselle sopiva pintatrendit ohittava pukeutuminen viestii siitä, että ihminen on löytänyt oman tyylinsä ja voi olla myös oman tiensä kulkija.

Jos tyttäresi pukeutuminen on sinun silmissäsi sopimatonta esimerkiksi paljastavuutensa takia, juttele hänelle, millaista viestiä nuorten seksistinen pukeutuminen lähettää ympäristölle. Nuoret tytöt eivät tule sitä ajatelleeksi. Puhukaa, millaista on asiallinen työpaikka(koulu)pukeutuminen. Jos taas joku vaate on sinun mielestäsi sopimaton ja kauhea, yrittäkää löytää hyvässä ilmapiirissä hyvä vaihtoehto, joka voisi tyydyttää molempia.

Murrosikää lähestyvän kanssa keskustelu ja neuvottelu ovat asioitten selvittämistapoja, ei pakottaminen ja määräileminen.